Monday, 20 November 2017

sambal belimbing hitam pahang 30 minit

sambal belimbing hitam..

hi uols, mesti kalau dengar sambal pahang ni mmg terangkat selera kan. nak buatnya bukan muda. ambik masa berjam-jam baru siap.

meh sini si habaq mai. jangan buang masa terlalu lama nak buat sambal tu. sambil gosang kaki pun boleh siap. yang penting kena ada benda ajaib ni..

taa...daaaa...

Image result for NOXXA PRESSURE COOKER
noxxa pressure cooker


dengan Noxxa Pressure Cooker semua kerja jadi senang uols..

ok ni bahan-bahan yang diperlukan..

Image result for resepi sambal hitam pahang


1/2 kilo belimbing buluh
100gm ikan bilis ditumbuk. ( nak senang guna phillip Food Processor by amway )
5 ulas bawang putih  cincang
15 ulas bawang merah dimayang
segenggam lada jarum ditumbuk
garam dan gula secukup rasa kasih sayang
kicap. (optional) x guna pun hehe

1st step. steam belimbing bulan gunna NPC selama 25 minit.
kemudian masukkan sedikit minyak, tekan SF them masukkan semua bahan.
gaul rata hingga garing dan masukkan gula n garam gaul lagi sampai hitam.
bila dah hitam baru masuk kicap kalau nak la..
biasanya nak sampai hitam ni ambil masa 30 minit guna menu SF.
selamat mencuba.

Image result for sambal hitam noxxa


pada mereka yang belom ada NPC ni boleh contact saya. amira 017-9278046 (wassap) untuk join kutu RM85 X 10 bulan.
atau nak beli cash saya bagi harga penuh kasih sayang. cuma RM 765 termasuk keahlian.
harga ahli RM 719.
member fee RM95.40
kat sini uols telah jimat RM48 gitu..
free postage ke seluruh dunia..

jom.. jom..jom..








No comments:

Post a Comment