Monday, 20 November 2017

AYAM PANGGANG ala NANDO Dengan Periuk Tekanan Noxxa

AYAM PANGGANG ala NANDO Dengan Periuk Tekanan Noxxa

Ramuan

1 ekor ayam 
1 biji lemon 
2 sudu mentega
kertas Aluminium


Bahan - Bahan yang perlu dikisar :

2 ulas bawang putih
2 ulas bawang besar
1 biji bawang besar
1 inci halia
sedikit herba campuran
sedikit lada hitam
serbuk oregano
2 kiub ayam
2 sudu madu
sedikit serbuk kunyit
sedikit sos tiram
lada putih
3 sudu gula perang
sedikit garam. 


Cara masak:

1) Perap ayam dengan bahan kisaran dan perahkan lemon. Peram selama 3 jam untuk hasil yang memuaskan. 

2) Masukkan mentega ke dalam periuk

3) Tekan ‘stir-fry’selama 3 minit
, lepas itu tekan 'Start' 

4) Masukkan ayam (ayam yang telah dibalut dengan kertas aluminium)

5) Tekan ‘High Pressure’ se
lama 30 minit, lepas itu tekan 'Start'


6) Keluarkan ayam dan sapukan minyak atau lebihan perapan tadi (supaya ayam tidak terlalu kering)

7) On 'High Pressure 'selama 1 jam.




Noxxa Pressure cooker
Periuk Tekanan Noxxa


Noxxa Pressure cooker
Ayam Panggang ala Nando
 
kalau berminat untuk main kutu or beli cash periuk ini. boleh wassap 017-9278046

No comments:

Post a Comment